SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Nieuws > Hoe ziet de website er uiteindelijk uit.
Hoe ziet de website er uiteindelijk uit.
Gepubliceerd door Hendrikjan op 2009/5/24 (2396 keer gelezen)
De website dient als virtuele proeftuin voor het te stichten museum en de communicatie met geďnteresseerden en sympathisanten. Omdat de ruimte in het museum beperkt zal zijn, is een digitaal museum een belangrijke en ook moderne aanvulling. De website maakt koppelingen naar de plaatselijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van Noord-Beveland.

Toegevoegd wordt in de loop van de komende tijd:

- De historie van Noord-Beveland. Geschiedkundige momenten en verhalen ingedeeld in tijd en plaats: Colijnsplaat, Geersdijk, Kats, Kamperland, Kortgene en Wissenkerke.

- Een overzicht van historische gebouwen, boerderijen, buitenplaatsen en molens op Noord-Beveland. Ook worden vermeld de verdwenen kastelen en kloosters.

- Een systematische literatuurlijst van boeken die verschenen over Noord-Beveland, haar historie, de inwoners of het cultureel erfgoed en ook de middeleeuwse verhalen van reizigers die Noord-Beveland bezochten. Boeken en romans geschreven door Noord-Bevelanders of opgedragen aan de heer van Noord-Beveland: Jacob van Maerlant, Der naturen bloeme; Van den vos Reynaerde. Het Dyckse Handschrift, bevattend Jacob van Maerlant, Der naturen bloeme, bewerkt naar Thomas van Cantimpré, De natura rerum en Willem, Vanden vos Reynaerde, Utrecht, ca. 1375.

Als eerste dichtwerk bevat dit handschrift Der naturen bloeme van Jacob van Maerlant (fol. 1roa-102roa), een natuurkundig handboek in 13 boeken, samen ca. 16.660 verzen, geschreven omstreeks 1270 en opgedragen aan Nicolaas van Cats, heer van Noord-Beveland.

Niet gestructureerd maar met zeer veel verwijzingen naar honderden boeken: http://books.google.com/books?hl=nl&q=Noord-Beveland&btnG=Boeken+zoeken

- Een opsomming van websites met genealogische informatie over Noord-Bevelanders. Deze geven een leuk beeld van de geschiedenis van Noord-Beveland en haar inwoners.

- Een virtueel museum.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Nieuwsbrief museum