SmartPartner is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)
Zeeuwse Bibliotheek
Zeeuwse Bibliotheek
De Zeeuwse Bibliotheek: een ruime keuze aan boeken, tijdschriften, muziek en elektronische media.
Beeldbank Zeeland
Beeldbank Zeeland
In de Beeldbank Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheek zijn ruim 170.000 afbeeldingen opgenomen: 112.000 foto’s, 36.000 prentbriefkaarten, 20.000 affiches en 2000 tekeningen en prenten. De collecties worden dagelijks uitgebreid.
Zoeken in bibliotheek.nl
Zoeken in bibliotheek.nl
Het uitvoeren van een zoekactie in AquaBrowser Library is eenvoudig. Type een of meer zoektermen (woord of zinsnede) en druk op Enter (of klik op 'Zoeken').

Vervolgens genereert AquaBrowser allerlei resultaten: in het midden verschijnen de meest relevant zoekresultaten; links ziet u een woordenwolk met gerelateerde resultaten; aan de rechterkant verschijnt een menu structuur waarmee u de zoekresultaten kunt verfijnen.
Google Books
Google Books
Een niet gestructureerde database maar met zeer veel verwijzingen naar honderden boeken.
Geheugen van Nederland [KNB]
Geheugen van Nederland [KNB]
Het Geheugen van Nederland is het nationale programma voor de digitalisering van het Nederlands cultureel erfgoed. Het programma wil de (verborgen) collecties van archieven, musea en bibliotheken digitaliseren en beschikbaar stellen op Internet. Al het digitale materiaal -afbeeldingen, maar ook geluid, bewegend beeld en tekst- is te bekijken en te beluisteren.

De website van Het Geheugen laat zich het best omschrijven als een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden. Bezoekers kunnen door tientallen historische collecties bladeren, of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek onderwerp. De site heeft ook een apart educatief gedeelte. Docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vinden hier digitale lessen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande Geheugencollecties.

Het Geheugen is opgezet op met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De coördinatie van het programma is in handen van de Koninklijke Bibliotheek.
Zeeuws Tijdschrift
Zeeuws Tijdschrift
Zeeuws Tijdschrift als netwerkorganisatie

Sinds het stichtingsjaar (1950) van het Zeeuws Tijdschrift (ZT) verschenen er 325 tijdschriften - met een gemiddelde omvang van veertig pagina’s - met daarin 2500 artikelen over een breed scala aan Zeeuwse onderwerpen of onderwerpen die over Zeeland gaan.

Het ZT is inmiddels uitgegroeid tot een herkenbare brand.

In de komende vier jaar zal het ZT 20 tot 25 edities uitbrengen waarvan een behoorlijk aantal dubbelnummers. Het ZT streeft ernaar een vrijwel fullcolour tijdschrift te worden, dit mede ingegeven door de noodzaak zich te kunnen blijven meten met andere periodieken.
Museum Catsianum
Museum Catsianum
‘Pracht en pronkstuk van het Nederlandsch Maecenaat’ Het Museum Catsianum van W.C.M. de Jonge van Ellemeet (1811-1888)
Zeelandboeken.nl
Zeelandboeken.nl
Boeken over Zeeland op Zeelandboeken.nl

Via Zeelandboeken.nl kunt u te kust en te keur zoeken naar Zeeuwse boeken en hun auteurs. In de database zijn ruim 800 titels opgenomen. Nieuwe titels staan zoveel mogelijk op de homepage, de nieuwsrubriek of bij 'aanbevolen'. De boeken zijn ook makkelijk per genre te raadplegen. Verder is een sectie links opgenomen met verrassende links naar de leukste Zeeuwse instellingen. De mooiste boekaanbiedingen en boekhandels die participeren zijn met een klik te raadplegen.

Nieuwsbrief museum