SmartPartner is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)
Zeeuws Museum
Zeeuws Museum
Het museum beheert de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. Te zien zijn de wereldberoemde serie 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode en streekdrachtenzalen en kabinetten met kunst uit Oost en West.
Museum Arnemuiden
Museum Arnemuiden
Een kleine stad met een grote geschiedenis. Grote bloei beleefde Arnemuiden in de 15e en 16e eeuw. De Arnemuidense Gouden Eeuw. Handelsschepen uit geheel Europa lagen op de rede van Arnemuiden.

"t Uusje van Eine". Honderd jaar terug in de tijd en even snuffelen aan vroeger, dat kan in "t Uusje van Eine", een negentiende eeuwse woning waar de tijd stil is blijven staan.
Zeeuws Maritiem museum Vlissingen
Zeeuws Maritiem museum Vlissingen
Het huidige muZEEum opende haar deuren in het najaar van 2002 voor het publiek en is de erfopvolger van het Stedelijk Museum Vlissingen. Dat werd opgericht in 1890 en is één van de oudste musea in Nederland. Hierdoor beschikte het muZEEum bij de start al over een indrukwekkende collectie. Deze collectie is de museale collectie van de gemeente Vlissingen. Daarmee voeren de medewerkers van het muZEEum een gemeentelijke taak uit.
Natuurmuseum Terramaris
Natuurmuseum Terramaris
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.
Maritiem Museum Zierikzee
Maritiem Museum Zierikzee
Zierikzee was ooit de voornaamste haven van Zeeland. Schippers uit de stad konden in heel Europa worden gezien. Ze voeren naar bestemmingen als Archangel, Sint Petersburg, Malaga en Genua. Sommigen zetten zelfs koers naar de Afrikaanse westkust of het Caribisch gebied. In de vaste expositie van het Maritiem Museum wordt het verhaal verteld van de rijke zeevaart- en handelsgeschiedenis van Zierikzee.
Historisch Museum De Bevelanden
Historisch Museum De Bevelanden
Het Historisch Museum De Bevelanden is gevestigd in een groot oud gebouw wat ooit een klooster en daarna een weeshuis was. Het is gelegen in het centrum van Goes op 10 minuten loopafstand van het station.
Museum De Schotse Huizen
Museum De Schotse Huizen
Achter twee laatgotische gevels wacht een ware ontdekkingstocht in heden en verleden voor het gehele gezin, met voor de jongste bezoekers onder andere een speurtocht. Porselein, meubels, streekdrachten en wisseltentoonstellingen over 'Veerse kunstenaars' maken dit museum bijzonder.
Streekmuseum “De Meestoof”
Streekmuseum “De Meestoof”
Exposite van het culturele erfgoed van Tholen en Sint Philipsland. Er zijn diverse kerncollecties zoals de meekrapteelt (waar het museum zijn naam aan dankt), keramiek van Chris Lanooy, onderwijs, merklappen, beroepen en ambachten en visserij. Tevens bezitten zij een unieke verzameling Thoolse mutsen en sieraden.
Houtzaagwerf Kortgene
Houtzaagwerf Kortgene
Timmerwerkplaats: In de timmerwerkplaats bevindt zich een grote verzameling oude handgereedschappen.

Buitenterrein: Op het buitenterrein wordt momenteel gewerkt aan de opstelling van een grote verticale raamzaag installatie. In de toekomst zal er een drietal grote boomzaaginstallaties op het terrein komen te staan. Met name een horizontale raam zaag(1873), een verticale raamzaag (1892), en een bandblokzaag (1930).
De Historische Scheepswerf C.A. Meerman
De Historische Scheepswerf C.A. Meerman
De geschiedenis van deze werf aan de Zuidwal te Arnemuiden gaat terug tot 1763. In dat jaar verleent het stadsbestuur van Arnemuiden toestemming voor de oprichting van een scheepstimmerwerf met helling In 1786 koopt Jacobus Meerman de werf. Ruim 200 jaar later staan de nazaten van Meerman de werf af aan de gemeente Middelburg.
Stadhuismuseum in Zierikzee
Stadhuismuseum in Zierikzee
De rijke geschiedenis van Zierikzee krijgt ruim aandacht in een van de belangrijkste monumenten van de stad, het voormalige stadhuis. Zilverwerk, oude kaarten en schilderijen laten zien hoe Zierikzee zich door de eeuwen heen ontwikkelde.

Een van de pronkstukken van het museum is het paneel ‘Darinkdelven’ uit 1540, met daarop een afbeelding van de middeleeuwse zoutwinning. Daarnaast beschikt het museum over een unieke collectie op doek geschilderde kaarten van Schouwen-Duiveland
Museumhaven Zeeland
Museumhaven Zeeland
De stichting Museumhaven Zeeland maakt zich sterk voor de aankoop, herstel en behoud van oude zeil- en motorschepen. Zij doet dat al sinds 1990. Het is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie – aan de Oude Haven - ligt een mooie vloot schepen in de oude middeleeuwse haven van Zierikzee, op het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland. Deze fotogenieke plek is altijd een bezoek waard. De binnenlocatie vormt de Stads- en Commerciewerf (een heuse scheepsrestauratiewerf), gelegen ‘om de hoek’ aan de Vissersdijk 2, Zierikzee
Stichting Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen
Stichting Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen
In Middelburg zag de telescoop het licht

De telescoop heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de wetenschap en het wereldbeeld van mensen sinds de 17e eeuw. In 1608 werd een patent aangevraagd door de in Middelburg (Zeeland) woonachtige Johannes (Hans) Lipperhey voor een "seecker instrument om verre te sien". Lipperhey demonstreerde zijn uitvinding voor Prins Maurits in Den Haag. Ondanks de grote belangstelling voor zijn uitvinding kreeg hij geen patent omdat het instrument ook al bij anderen bekend zou zijn. Een andere Middelburger, Sacharias Jansen, en de Alkmaarder Jacob Metius maakten ook aanspraak op de uitvinding. Het principe van de 'Hollandse Kijker' was dus te gemakkelijk na te maken voor het toekennen van een patent. Dat bleek een jaar later al, want in 1609 richtte de Galileo Galileï als eerste zijn zelfgebouwde telescoop op de sterrenhemel.
Industrieel museum Sas van Gent
Industrieel museum Sas van Gent
De collectie bestaat uit een grote verscheidenheid aan oude machines en werktuigen uitgestald van voormalige en nog bestaande bedrijven uit Sas van Gent. Het museum schetst een beeld van de industriële ontwikkelingen in deze oude vestingstad van ca. 1900 tot heden. Naast machines en werktuigen zijn oude foto´s en hulpwerktuigen te bezichtigen.
Museum de Glazenkast
Museum de Glazenkast
Museum de Glazenkast laat u kennismaken met eigentijdse Zeeuwse kunst.
Het Bolwerk, museum voor de Staats Spaanse Linies
Het Bolwerk, museum voor de Staats Spaanse Linies
Het Bolwerk, museum voor de Staats Spaanse Linies

Al eeuwenlang bouwen mensen vestigingen om zich tegen aanvallers
te verdedigen. Maar de manier waarop ze dat doen, verandert voortdurend.

Er worden nieuwe wapens uitgevonden en de militaire tactiek evolueert. Ook het landschap speelt een belangrijke rol bij de vestingbouw.

In Zeeuws-vlaanderen zijn honderden forten, dijken en linies gebouwd
tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje, tussen 1568 en 1648.
Een groot aantal daarvan zijn nog in het landschap te zien. De indrukwekkende militaire bouwactiviteiten in die periode bepaalde ook mee het uitzicht van het landschap. Daarom vormen deze Staats-Spaanse linies de kern van het museumverhaal van Het Bolwerk, dat in de oude oorlogszone ligt.

Nieuwsbrief museum