SmartPartner is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)
Partner
Hier zijn de verwijzingen vermeld die betrekking hebben op de geschiedenis van Zeeland en in het bijzonder Noord-Beveland. Click op het logo voor meer informatie.

Zeeuws Museum
Zeeuws Museum
Het museum beheert de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. Te zien zijn de wereldberoemde serie 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode en streekdrachtenzalen en kabinetten met kunst uit Oost en West.
Museum Arnemuiden
Museum Arnemuiden
Een kleine stad met een grote geschiedenis. Grote bloei beleefde Arnemuiden in de 15e en 16e eeuw. De Arnemuidense Gouden Eeuw. Handelsschepen uit geheel Europa lagen op de rede van Arnemuiden.

"t Uusje van Eine". Honderd jaar terug in de tijd en even snuffelen aan vroeger, dat kan in "t Uusje van Eine", een negentiende eeuwse woning waar de tijd stil is blijven staan.
Zeeuws Maritiem museum Vlissingen
Zeeuws Maritiem museum Vlissingen
Het huidige muZEEum opende haar deuren in het najaar van 2002 voor het publiek en is de erfopvolger van het Stedelijk Museum Vlissingen. Dat werd opgericht in 1890 en is één van de oudste musea in Nederland. Hierdoor beschikte het muZEEum bij de start al over een indrukwekkende collectie. Deze collectie is de museale collectie van de gemeente Vlissingen. Daarmee voeren de medewerkers van het muZEEum een gemeentelijke taak uit.
Natuurmuseum Terramaris
Natuurmuseum Terramaris
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.
Maritiem Museum Zierikzee
Maritiem Museum Zierikzee
Zierikzee was ooit de voornaamste haven van Zeeland. Schippers uit de stad konden in heel Europa worden gezien. Ze voeren naar bestemmingen als Archangel, Sint Petersburg, Malaga en Genua. Sommigen zetten zelfs koers naar de Afrikaanse westkust of het Caribisch gebied. In de vaste expositie van het Maritiem Museum wordt het verhaal verteld van de rijke zeevaart- en handelsgeschiedenis van Zierikzee.
Historisch Museum De Bevelanden
Historisch Museum De Bevelanden
Het Historisch Museum De Bevelanden is gevestigd in een groot oud gebouw wat ooit een klooster en daarna een weeshuis was. Het is gelegen in het centrum van Goes op 10 minuten loopafstand van het station.
Museum De Schotse Huizen
Museum De Schotse Huizen
Achter twee laatgotische gevels wacht een ware ontdekkingstocht in heden en verleden voor het gehele gezin, met voor de jongste bezoekers onder andere een speurtocht. Porselein, meubels, streekdrachten en wisseltentoonstellingen over 'Veerse kunstenaars' maken dit museum bijzonder.
Streekmuseum “De Meestoof”
Streekmuseum “De Meestoof”
Exposite van het culturele erfgoed van Tholen en Sint Philipsland. Er zijn diverse kerncollecties zoals de meekrapteelt (waar het museum zijn naam aan dankt), keramiek van Chris Lanooy, onderwijs, merklappen, beroepen en ambachten en visserij. Tevens bezitten zij een unieke verzameling Thoolse mutsen en sieraden.
Houtzaagwerf Kortgene
Houtzaagwerf Kortgene
Timmerwerkplaats: In de timmerwerkplaats bevindt zich een grote verzameling oude handgereedschappen.

Buitenterrein: Op het buitenterrein wordt momenteel gewerkt aan de opstelling van een grote verticale raamzaag installatie. In de toekomst zal er een drietal grote boomzaaginstallaties op het terrein komen te staan. Met name een horizontale raam zaag(1873), een verticale raamzaag (1892), en een bandblokzaag (1930).
De Historische Scheepswerf C.A. Meerman
De Historische Scheepswerf C.A. Meerman
De geschiedenis van deze werf aan de Zuidwal te Arnemuiden gaat terug tot 1763. In dat jaar verleent het stadsbestuur van Arnemuiden toestemming voor de oprichting van een scheepstimmerwerf met helling In 1786 koopt Jacobus Meerman de werf. Ruim 200 jaar later staan de nazaten van Meerman de werf af aan de gemeente Middelburg.
Stadhuismuseum in Zierikzee
Stadhuismuseum in Zierikzee
De rijke geschiedenis van Zierikzee krijgt ruim aandacht in een van de belangrijkste monumenten van de stad, het voormalige stadhuis. Zilverwerk, oude kaarten en schilderijen laten zien hoe Zierikzee zich door de eeuwen heen ontwikkelde.

Een van de pronkstukken van het museum is het paneel ‘Darinkdelven’ uit 1540, met daarop een afbeelding van de middeleeuwse zoutwinning. Daarnaast beschikt het museum over een unieke collectie op doek geschilderde kaarten van Schouwen-Duiveland
Museumhaven Zeeland
Museumhaven Zeeland
De stichting Museumhaven Zeeland maakt zich sterk voor de aankoop, herstel en behoud van oude zeil- en motorschepen. Zij doet dat al sinds 1990. Het is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie – aan de Oude Haven - ligt een mooie vloot schepen in de oude middeleeuwse haven van Zierikzee, op het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland. Deze fotogenieke plek is altijd een bezoek waard. De binnenlocatie vormt de Stads- en Commerciewerf (een heuse scheepsrestauratiewerf), gelegen ‘om de hoek’ aan de Vissersdijk 2, Zierikzee
Stichting Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen
Stichting Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen
In Middelburg zag de telescoop het licht

De telescoop heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de wetenschap en het wereldbeeld van mensen sinds de 17e eeuw. In 1608 werd een patent aangevraagd door de in Middelburg (Zeeland) woonachtige Johannes (Hans) Lipperhey voor een "seecker instrument om verre te sien". Lipperhey demonstreerde zijn uitvinding voor Prins Maurits in Den Haag. Ondanks de grote belangstelling voor zijn uitvinding kreeg hij geen patent omdat het instrument ook al bij anderen bekend zou zijn. Een andere Middelburger, Sacharias Jansen, en de Alkmaarder Jacob Metius maakten ook aanspraak op de uitvinding. Het principe van de 'Hollandse Kijker' was dus te gemakkelijk na te maken voor het toekennen van een patent. Dat bleek een jaar later al, want in 1609 richtte de Galileo Galileï als eerste zijn zelfgebouwde telescoop op de sterrenhemel.
Industrieel museum Sas van Gent
Industrieel museum Sas van Gent
De collectie bestaat uit een grote verscheidenheid aan oude machines en werktuigen uitgestald van voormalige en nog bestaande bedrijven uit Sas van Gent. Het museum schetst een beeld van de industriële ontwikkelingen in deze oude vestingstad van ca. 1900 tot heden. Naast machines en werktuigen zijn oude foto´s en hulpwerktuigen te bezichtigen.
Museum de Glazenkast
Museum de Glazenkast
Museum de Glazenkast laat u kennismaken met eigentijdse Zeeuwse kunst.
Het Bolwerk, museum voor de Staats Spaanse Linies
Het Bolwerk, museum voor de Staats Spaanse Linies
Het Bolwerk, museum voor de Staats Spaanse Linies

Al eeuwenlang bouwen mensen vestigingen om zich tegen aanvallers
te verdedigen. Maar de manier waarop ze dat doen, verandert voortdurend.

Er worden nieuwe wapens uitgevonden en de militaire tactiek evolueert. Ook het landschap speelt een belangrijke rol bij de vestingbouw.

In Zeeuws-vlaanderen zijn honderden forten, dijken en linies gebouwd
tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje, tussen 1568 en 1648.
Een groot aantal daarvan zijn nog in het landschap te zien. De indrukwekkende militaire bouwactiviteiten in die periode bepaalde ook mee het uitzicht van het landschap. Daarom vormen deze Staats-Spaanse linies de kern van het museumverhaal van Het Bolwerk, dat in de oude oorlogszone ligt.
Orisant
Orisant
Orisant. Verdronken eiland in de Oosterschelde.

De nooit vertelde geschiedenis van een eiland dat maar 37 jaar bestond (1602-1639) en dat nu diep in de Oosterschelde ligt.
Geschiedenis van Nederland
Geschiedenis van Nederland
Overzicht van de geschiedenis van Nederland en de wereld, bedoeld voor scholieren aan de middelbare school.
Geschiedenis van Zeeland
Geschiedenis van Zeeland
Maak kennis met het boeiende cultureel erfgoed van Zeeland. Geschiedeniszeeland.nl geeft u antwoord op allerlei vragen.

Geschiedeniszeeland.nl is een gezamenlijk initiatief van Zeeuws Archief, Zeeuwse Bibliotheek en Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ). Geschiedeniszeeland.nl wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Provincie Zeeland.
Colijnsplaat in oude ansichten
Colijnsplaat in oude ansichten
Welkom op de verzamelaars website van oude ansichten! Op deze website kunt u van veel plaatsen in Nederland oude ansichten bekijken.

De ansichten over Colijnsplaat komen uit de verzameling van Hans de Korte.
Heemkundige Kring De Bevelanden
Heemkundige Kring De Bevelanden
Heemkundige Kring heeft als doel het bevorderen en verspreiden van de kennis van de geschiedenis, volkskunde, taalkunde en oudheden van de eigen streek en de bestudering van de levensomstandigheden, gewoonten en gebruiken van de mensen die dit gebied bewonen en bewoond hebben. Tevens wordt gestreefd naar het behouden en herstellen van historische- en cultuurmonumenten. Het werkterrein kan worden omschreven als Noord- en Zuid-Beveland in hun huidige vorm inclusief de gebieden die daartoe ooit hebben behoord.
Ons Zeeland
Ons Zeeland
De Ons Zeeland DvD biedt u meer dan 26.500 foto's. Veel historische foto's van Noord-Beveland. De foto's worden weergegeven in drie formaten: max. 200 X 134 pixels, max. 600 X 400 pixels en het formaat van de scan (bij 90% van de foto's 200 dpi en bij de rest 100 dpi).Op de site treft u alleen verkleinde afbeeldingen. De DVD is te koop en de gedetailleerde foto kunt u zien op uw Windows-pc.
Verdwenen dorpen
Verdwenen dorpen
In maart 2009 is het tweede deel van de serie "verdwenen dorpen in Nederland" verschenen.

Het boek is geschreven door Bert Stulp en uitgegeven door Falstaff media in Alkmaar.

Het eerste deel behandelt ondermeer de verdwenen dorpen in de provincie Zeeland.
Archeologische Werkgemeenschap afdeling Zeeland
Archeologische Werkgemeenschap afdeling Zeeland
De afdeling Zeeland van de AWN is een van de 24 afdelingen van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland. Het werkgebied beslaat de gehele provincie Zeeland. Wij werken nauw samen met de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ), uiteraard met name met de "archeologiepoot" van de stichting. Leden van onze afdeling verlenen regelmatig assistentie bij veldwerk indien zulks gevraagd wordt door de provinciaal archeoloog of zijn assistent.
Erfgoed Nederland
Erfgoed Nederland
Erfgoed Nederland is het landelijke sectorinstituut voor het erfgoed. Erfgoed Nederland stimuleert cultureel vermogen. Visie vormen, verbinden en stimuleren zijn hierbij kernwoorden.

Erfgoed Nederland is een stichting en ontvangt rechtstreeks subsidie van het ministerie van OCW. Voor projecten en incidentele activiteiten maakt Erfgoed Nederland gebruik van projectsubsidies, fondsen en bijdragen uit het veld.
Over de inwoners van destijds, gebeurtenissen, ongevallen, vergissingen en allerlei andere voorvallen is veel opgeschreven. Hier vindt u de verwijzing naar de plaatsen waar ze te lezen zijn.
den archivaris (van Noord-Beveland)
den archivaris (van Noord-Beveland)
Het weblog van "den archivaris" (van Noord-Beveland). Hier vindt u de items uit het verleden.
Geschiedenis Noord-Beveland
Geschiedenis Noord-Beveland
Geschiedenis Noord-Beveland. Website van J. van Haver met veel verhalen uit de archieven van Noord-Beveland.

Click op Laatste reacties Adrie de Looff!
Foto Noord-Beveland
Foto Noord-Beveland
De bedoeling van deze weblog is om Noord-Beveland te promoten middels korte beschrijvingen en foto`s. De foto`s op deze weblog komen uit de eigen collectie en zijn vermits voor privegebruik vrij te plubliceren, alleen met bronvermelding.
Zeeuwse Bibliotheek
Zeeuwse Bibliotheek
De Zeeuwse Bibliotheek: een ruime keuze aan boeken, tijdschriften, muziek en elektronische media.
Beeldbank Zeeland
Beeldbank Zeeland
In de Beeldbank Zeeland van de Zeeuwse Bibliotheek zijn ruim 170.000 afbeeldingen opgenomen: 112.000 foto’s, 36.000 prentbriefkaarten, 20.000 affiches en 2000 tekeningen en prenten. De collecties worden dagelijks uitgebreid.
Zoeken in bibliotheek.nl
Zoeken in bibliotheek.nl
Het uitvoeren van een zoekactie in AquaBrowser Library is eenvoudig. Type een of meer zoektermen (woord of zinsnede) en druk op Enter (of klik op 'Zoeken').

Vervolgens genereert AquaBrowser allerlei resultaten: in het midden verschijnen de meest relevant zoekresultaten; links ziet u een woordenwolk met gerelateerde resultaten; aan de rechterkant verschijnt een menu structuur waarmee u de zoekresultaten kunt verfijnen.
Google Books
Google Books
Een niet gestructureerde database maar met zeer veel verwijzingen naar honderden boeken.
Geheugen van Nederland [KNB]
Geheugen van Nederland [KNB]
Het Geheugen van Nederland is het nationale programma voor de digitalisering van het Nederlands cultureel erfgoed. Het programma wil de (verborgen) collecties van archieven, musea en bibliotheken digitaliseren en beschikbaar stellen op Internet. Al het digitale materiaal -afbeeldingen, maar ook geluid, bewegend beeld en tekst- is te bekijken en te beluisteren.

De website van Het Geheugen laat zich het best omschrijven als een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden. Bezoekers kunnen door tientallen historische collecties bladeren, of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek onderwerp. De site heeft ook een apart educatief gedeelte. Docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vinden hier digitale lessen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande Geheugencollecties.

Het Geheugen is opgezet op met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De coördinatie van het programma is in handen van de Koninklijke Bibliotheek.
Zeeuws Tijdschrift
Zeeuws Tijdschrift
Zeeuws Tijdschrift als netwerkorganisatie

Sinds het stichtingsjaar (1950) van het Zeeuws Tijdschrift (ZT) verschenen er 325 tijdschriften - met een gemiddelde omvang van veertig pagina’s - met daarin 2500 artikelen over een breed scala aan Zeeuwse onderwerpen of onderwerpen die over Zeeland gaan.

Het ZT is inmiddels uitgegroeid tot een herkenbare brand.

In de komende vier jaar zal het ZT 20 tot 25 edities uitbrengen waarvan een behoorlijk aantal dubbelnummers. Het ZT streeft ernaar een vrijwel fullcolour tijdschrift te worden, dit mede ingegeven door de noodzaak zich te kunnen blijven meten met andere periodieken.
Museum Catsianum
Museum Catsianum
‘Pracht en pronkstuk van het Nederlandsch Maecenaat’ Het Museum Catsianum van W.C.M. de Jonge van Ellemeet (1811-1888)
Zeelandboeken.nl
Zeelandboeken.nl
Boeken over Zeeland op Zeelandboeken.nl

Via Zeelandboeken.nl kunt u te kust en te keur zoeken naar Zeeuwse boeken en hun auteurs. In de database zijn ruim 800 titels opgenomen. Nieuwe titels staan zoveel mogelijk op de homepage, de nieuwsrubriek of bij 'aanbevolen'. De boeken zijn ook makkelijk per genre te raadplegen. Verder is een sectie links opgenomen met verrassende links naar de leukste Zeeuwse instellingen. De mooiste boekaanbiedingen en boekhandels die participeren zijn met een klik te raadplegen.
Kunstspoor Noord-Beveland
Kunstspoor Noord-Beveland
Kunstspoor Noord-Beveland is opgericht in 1999 en heeft als doel om het publiek de weg te wijzen naar de kunst van de op Noord-Beveland wonende en/of werkende kunstenaars en de op het eiland gevestigde galeries.

In 2008 is het Kunstspoor voor de tiende keer georganiseerd. Het Kunstspoor brengt de professionele en semi-professionele kunstenaars op het eiland bij elkaar en telt zo’n 33 deelnemers; schilders, beeldhouwers, fotografen, keramisten en tekenaars die na ballotage zijn toegelaten. Dit jaar doen er 32 kunstenaars mee op 23 locaties.
Colijnsplaat archief
Colijnsplaat archief
Op deze site vindt u o.a. artikelen, boeken, foto’s en nog vele interessante gegevens over het dorp Colijnsplaat.
Zeeuwsarchief
Zeeuwsarchief
Het Zeeuws Archief is hét historisch centrum van Zeeland. Het Zeeuws Archief beheert en bewaart belangrijke bronnen over de Zeeuwse geschiedenis.
Archieven.nl
Archieven.nl
Op archieven.nl doorzoekt u honderden kilometers archiefmateriaal.
Tientallen archiefdiensten brengen hier meer dan 13.600.000 archiefstukken bijeen. Niet alleen archievenoverzichten en archiefinventarissen, beeld en geluid, genealogische bronnen en bibliotheken, maar ook adressen van historische instellingen vindt u hier terug.
Gemeentearchief Goes
Gemeentearchief Goes
Het Gemeentearchief van Goes bezit informatie over: de foto-atlas, bevolkingsregisters en de burgerlijke stand, de Historische topografische-atlas en een bibliotheek.
gemeentearchief van Schouwen-Duiveland
gemeentearchief van Schouwen-Duiveland
Het gemeentearchief van Schouwen-Duiveland beheert de archieven en verzamelingen van dit voormalige eiland. Het oudste stuk in het Zierikzeese stadsarchief dateert uit 1275. Naast dit archief beheert het gemeentearchief ook het stadsarchief van Brouwershaven en de archieven van de overige gemeenten.
Zeeuwsarchief - Zeeuwen Gezocht
Zeeuwsarchief - Zeeuwen Gezocht
Zeeuwen Gezocht is een databestand waarin u kunt zoeken naar vermeldingen van personen in de talrijke bronnen van het Zeeuws Archief. U tikt een naam in en Zeeuwen Gezocht vertelt u in welke bronnen die naam voorkomt. U kunt ook andere zoektermen gebruiken of combinaties daarvan uitproberen. Zeeuwen Gezocht bevat 6,1 miljoen naamsvermeldingen (januari 2009).
Genealogie van Liere
Genealogie van Liere
Op deze pagina heb ik wat spulletjes verzameld over de betreffende gebieden: Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland, maar eerst een stukje ontstaan:

Altijd leefden in onze Lage Landen mensen die zich moesten verweren tegen de zee. Generatie na generatie probeerden ze een bestaan op te bouwen in het zuidwestelijk gedeelte van de Lage Landen. Een kleine groep vestigde zich op een eiland in de ononderbroken woelende monding van de Oosterschelde. Daar begint het verhaal.
De Maatschappij tot Nut van 't Algemeen
De Maatschappij tot Nut van 't Algemeen
De Maatschappij tot Nut van 't Algemeen. Veel departementen van het Nut waren van grote historische betekenis. Het departement Noord-Beveland werd opgericht het jaar 1842. Het departement Noord-Beveland is aktief met veel aktiviteiten.
Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen
Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen
Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen is opgericht in 1769 en stelt zich ten doel de beoefening van kunsten en wetenschappen in Zeeland te bevorderen. Het Genootschap doet dit door de instandhouding en uitbreiding van zijn omvangrijke museale collecties, de organisatie van wetenschappelijke bijeenkomsten, lezingen en excursies en door het uitgeven van publicaties.
Garderegiment Fuseliers Prinses Irene
Garderegiment Fuseliers Prinses Irene
Het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene en Regimentsverzameling Brigade en Garde Prinses Irene.
Ondek Noord-Beveland
Ondek Noord-Beveland
Vraag een willekeurige Nederlander een plaats op Noord-Beveland te noemen en hij zal je vrijwel zeker het antwoord schuldig moeten blijven. Op Walcheren kent hij zeker Middelburg en Vlissingen, op Zuid-Beveland zal hij waarschijnlijk Goes weten te noemen en op Schouwen-Duiveland Zierikzee of Renesse. Maar Noord-Beveland?... Nee, sorry!
Tradities in Zeeland.
Tradities in Zeeland.
Het 'Jaar van de Tradities' in Zeeland.

Veel van onze gewoonten hebben wij overgenomen van onze ouders en voorouders en vervolgens naar eigen hand gezet. Het doorgeven van gewoonten en gebruiken noemen wij traditie, het overhandigen van cultuur van de ene generatie aan de andere. Tradities vormen onbewust de ondergrond van ons dagelijks denken en handelen. Normen en waarden bijvoorbeeld hebben vaak te maken met tradities.

Via deze website kunt u alle activiteiten in de agenda terugvinden. U kunt de informatie verfijnen op bijvoorbeeld regio, en tevens nieuwe activiteiten aanmelden.

Op een pagina vindt u webadressen van de deelnemende organisaties aan het 'Jaar van de Tradities' in Zeeland.
Slavenkas Zierikzee
Slavenkas Zierikzee
De Slavenbeurs of Slavenkas per 1 januari 1735 in het leven geroepen om gevangen genomen Zierikzeese zeelui vrij te kopen, en kreeg vanwege veranderende omstandigheden in de loop van de eeuwen meer een sociaal karakter.
Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland
Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland
De Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland is een private stichting en dus geen overheidsstichting. Zij zet zich in voor behoud van cultureel en monumentaal erfgoed op Schouwen-Duiveland.
Zierikzee Monumentestad
Zierikzee Monumentestad
Van een kleine nederzetting aan de Ee in de 10e eeuw groeide het uit tot een belangrijke stad, waar handel, nijverheid en visserij bloeiden. Door groeiende welvaart en aanzien werd aan de burgerij van Zierikzee op 11 maart 1248 stadsrecht verleend door koning Willem II. Na de middeleeuwse bloeiperiode volgde rampspoed door branden, scheepsrampen, epidemiën en vloeden.

De 17e eeuw kenmerkte zich door een nabloei van de handel en visserij. Vervolgens trad er in de loop van de 18e eeuw stagnatie op en daalde het aantal inwoners zeer drastisch. De grote industriële ontwikkelingen gingen aan Zierikzee goeddeels voorbij. In tegenstelling tot andere steden bleven oude gebouwen bespaard.
Zeeland Museumland
Zeeland Museumland
Zeeland heeft ruim 45 musea. Dat is naar verhouding een rijk museumbestand: één museum per 8.500 inwoners, tegen landelijk één museum per 16.500 inwoners. Onder de inwoners van de provincie scoort museumbezoek hoog* en ook veel toeristen bezoeken de Zeeuwse musea. Musea vormen daarmee een belangrijk onderdeel van het culturele aanbod in Zeeland
WERKGROEP GEOLOGIE van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen
WERKGROEP GEOLOGIE van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen
De Werkgroep Geologie heeft zichzelf tot doel gesteld de Zeeuwse fossielen en de Zeeuwse Geologie in zijn algemeenheid onder de aandacht te brengen van de Zeeuwse bevolking en probeert ook mensen buiten Zeeland te interesseren voor deze materie.
De Museumfederatie West-Zeeuws-Vlaanderen.
De Museumfederatie West-Zeeuws-Vlaanderen.
De Museumfederatie West-Zeeuws-Vlaanderen is opgericht om de samenwerking tussen de musea in de gemeente Sluis te versterken. Dit gebeurt door gezamenlijke initiatieven en activiteiten.
Veere Stad
Veere Stad
Alle informatie over de stad Veere.

Nieuwsbrief museum